Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні розпочали зйомки історичної драми “Довбуш”

1/3
Кінокомпанія “Пронто Фільм” за підтримки Державного агентства України з питань кіно розпочала зйомки пригодницької історичної драми “Довбуш”, - прес-служба Міністерства культури.

"Кінокомпанія «Пронто Фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно розпочала зйомки пригодницької історичної драми «Довбуш». Автор ідеї, співавтор сценарію та режисер картини Олесь Санін, продюсує стрічку Максим Асадчий, оператор - постановник Сергій Михальчук.

Серед виконавців головних ролей – Сергій Стрельніков (Олекса Довбуш), Олексій Гнатковський (Іван Довбуш) і Даша Плахтій (Марічка).

Кінопроект «Довбуш» став одним з переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка цього проекту становить 65 млн грн при загальній вартості виробництва 86 млн 679 ,2 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Події стрічки розгортаються у першій половині XVIII ст. у містичних Карпатських горах та розповідають про драму життя Олекси Довбуша, його непростого кохання та боротьби за гідну долю для свого народу, і тут навічно оселяється таїна його безсмертя. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати.

За словами Олеся Саніна, автори фільму відтворюють історію драматичного життя людини – легенди Карпат Олекса Довбуша, на основі українських та польських історичних документів.

«Ця драматична історія двох братів буде дуже цікавою - в чому різниця між героєм та бандитом, чому варто жити та варто помирати. Для гуцулів Олекса Довбуш є людиною – надією, але ми хотіли показати його іншим – не легендою, не кам’яними фігурами чи іконами, а живою людиною з плоті і крові, яка страждає, кохає і має право на смерть», - розповідає режисер.

«Переконаний, що фільм  «Довбуш» буде надзвичайно захопливий, це саме той матеріал, яким будуть захоплюватися глядачі. Жанр стрічки поєднує любов, зраду, самопожертву і певні елементи, які дадуть можливість захоплюватися картиною і героями. Він є відкритим та має певну філософію, але, разом з тим, розповідає про прості близькі кожному речі, які втілюються в тебе на очах», - говорить Міністр культури України Євген Нищук.

Прем’єра фільму запланована на осінь 2019-го року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ