Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні розпочалися «Польсько-українські музичні діалоги»

У рамках проекту «Польсько-українські музичні діалоги» у понеділок започатковано цикл концертів, під час яких камерний ансамбль «Київські солісти» представить українській публіці твори польських та українських композиторів. Тур, який стартував 16 травня в Черкасах, проходитиме містами Центральної та Східної України і 28 травня завершиться у Києві.

Музиканти відвідають також Кіровоград, Кривий Ріг, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Харків, Суми та Полтаву. У програмі концертів прозвучать твори польських композиторів: Томаша Опалки, Зиґмунта Краузе, Мацєя Зєлінського та Войцєха Кіляра та українських творців: Золтана Алмаші, Ігоря Щербакова, Олександра Шимка та Валентина Сильвестрова.

«Це своєрідний підсумок моєї понад 20-літньої діяльності заради побудови музичних контактів між Польщею та Україною», – пояснив польський диригент, голова фундації Pro Musica Viva Роман Ревакович.

Організатори фестивалю: Фонд „Pro Musica Viva", Національний камерний ансамбль "Київські солісти", а турне організовано за підтримки польського Міністерства культури і національної спадщини та Фонду Відродження.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ