Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні стартує Фестиваль європейського кіно

22 червня в Україні розпочинається Фестиваль європейського кіно, - представництво Європейського Союзу в Україні.

Безкоштовні покази охоплять понад 100 майданчиків – бібліотек, клубів і будинків культури у понад 70 населених пунктах України: Бахмуті, Бердянську, Вінниці, Долині, Дубно, Житомирі, Жовтих Водах, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кам'янці-Подільському, Києві, Костянтинівці, Лисичанську, Львові, Одесі, Полтаві, Рівному, Сєвєродонецьку, Слов'янську та інших.

Відкриття фестивалю відбудеться у Краматорську, в арт-просторі «Вільна хата». Провести фестиваль у своєму місті може будь-хто – до співпраці запрошено кураторів кіноклубів та активістів, які можуть запропонувати простір для показів. Для цього потрібно залишити заявку на сайті www.europeanfilms.org.ua . Права на фільми надаються для некомерційних показів.

До програми Фестивалю європейського кіно увійшли фільми-події: одна з найбільш касових картин французького прокату – біографія Жака-Іва Кусто «Одіссея» режисера Жерома Салля; володар Гран-прі Одеського кінофестивалю, соціальна драма Руфуса Норріса «Зламані»; італійське фентезі «Казка казок» Маттео Гарроне із Сальмою Гайєк та Венсаном Касселем у головних ролях; мелодрама від метра іспанського кіно Педро Альмодовара «Джульєтта», номінована на «Золоту пальмову гілку» в Канні; номінант на премію «Золотий глобус» за найкращий фільм іноземною мовою, сатирична бельгійська комедія Жако ван Дормеля «Надновий Заповіт»; фестивальний хіт і один з найкращих фільмів року за версією кінопреси – трагікомедія Марен Аде «Тоні Ердманн».

Подія є ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні і пропонує ближче познайомитися з найкращими фільмами останніх років, знятими у країнах ЄС. Проект створено з метою популяризації європейського мистецтва кіно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ