Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Україні створять Навчальний центр з гуманітарного розмінування

Відповідний проєкт створення такого центру обговорили представники Міноборони й американська Tetra Tech.
Фото: Слово і Діло

Про це пише пресслужба відомства. 

У тимчасовому навчальному центрі протягом року планується підготувати 500 фахівців з розмінування.

До процесу долучатимуться і представники операторів протимінної діяльності, які на сьогодні працюють в Україні.

"Ми все робимо для того, щоб максимально збільшити спроможність наших груп розмінування для очищення територій України від «подарунків», які залишила нам війна. Для цього максимально залучаємо іноземних партнерів. Один з прикладів співпраці - робота із компанією Tetra Tech. Вона готова розгорнути центр підготовки спеціалістів з розмінування, який за попередньою інформацією готуватиме близько 500 наших фахівців протягом року. Це - потужний крок і одна зі складових нашого загального плану з розмінування України", - заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Начальник Управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля зазначив, що Tetra Tech має великий досвід, займалася і займається реалізацією проєктів з розмінування у багатьох куточках світу, де були подібні проблеми (великі забруднені вибухонебезпечними предметами території – ред.)

Віцепрезидент Tetra Tech Стів Прістлі додав, що 40 представників Tetra Tech нині вже знаходяться в Україні. Окрім того, до проєкту долучились ще 70 українських фахівців. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ