Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні відбудеться перший масштабний видовищний фестиваль світла

16-18 жовтня в Україні відбудеться фестиваль світла та медіа-мистецтва Odessa Light Fest. Мультимедійне шоу, світломузичні композиції, проекції на фасади будівель, представлені на фестивалі, здивують навіть досвідчену публіку і перетворять місто до невпізнання. Для проведення першого в Україні найяскравішого світового шоу українські організатори обрали Одесу.

Фестиваль покликаний показати Україну світові, сприяти залученню туристів і просуванню Одеси на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Організатори фестивалю також упевнені, що подія стане унікальним майданчиком для ідей і самовираження молодих талантів, якими так багата Україна.

Про це стало відомо 5 серпня на брифінгу міської влади Одеси та організаторів фестивалю Odessa Light Fest, який відбувся в одеській мерії.

«Нам надається унікальна можливість представити Україну на одному інноваційно-технологічному рівні з цілою низкою світових міст, серед яких Амстердам, Ліон, Берлін, Сідней, поставити країну в потік сучасних міжнародних трендів у проведенні видовищних заходів та інструментів культурно-туристичного розвитку регіонів. І найцінніше - подарувати жителям Одеси та гостям міста дивовижну атмосферу тепла і натхнення, яка занурить в магічну казку, створену новими технологіями, - розповіла засновник і організатор фестивалю Odessa Light Fest Тетяна Лоренц. – Ми будемо раді бачити на фестивалі гостей з усіх куточків України і будемо всіляко сприяти створенню лояльних умов для туристичних поїздок на наш фестиваль».

Odessa Light Festival - масштабний і яскравий захід, який стане новою візитною карткою Одеси. У рамках фестивалю українські художники, аніматори, дизайнери створять велику кількість світлових і мультимедійних об'єктів, представляючи в єдиному проекті весь обсяг інноваційно-технічного потенціалу України.

Оргкомітет фестивалю відібрав архітектурні об'єкти, які найбільш повно уособлюють вигляд Одеси. Вони виразні, впізнавані як одеситами, так і гостями міста: ансамбль Приморського бульвару, Потьомкінські сходи, Театр опери та балету, Колонада, Одеський морський порт, Карантинна арка з пороховою вежею, будівля міської ради.

«Одесу важко здивувати чимось новим. Але, на щастя, з'явився ще один проект, який покаже наше місто в новому світлі, в прямому і переносному значенні цього слова. Те, що нам пропонують організатори фестивалю світла, дозволить ще більше полюбити Одесу, захоплюватися нею, приверне до нас і туристів, і інвесторів. Тому міська влада відгукнулася на пропозицію провести в Одесі такий незвичайний і барвистий фестиваль»,- зазначив секретар Одеської міської ради Олег Бриндак.

 Під час проведення Фестивалю запланована конкурсна програма для всіх бажаючих - від молодих дизайнерів до маркетингових і креативних команд різних брендів, агентств та громадських об'єднань, із загальною темою «Перетин цивілізацій».

На фасаді будівель демонструватимуться роботи тривалістю від 5 секунд до 10 хвилин. Також буде організовано виставку робіт в області світлового дизайну.

Стежити за новинами Фестивалю світла можна на сайті www.lightfest.com.ua.

ДОВІДКА: Міжнародний фестиваль світла - надзвичайне по своїй красі світлове інтерактивне шоу і одне з найбільш видовищних заходів. За допомогою новітніх технологій 2D і 3D графіки, особливої ілюмінації, мультимедійних технологій, архітектурного освітлення і художніх інсталяцій талановиті художники змінюють місто до невпізнання. Подібні фестивалі проводяться в більш ніж 20 містах по всьому світу і збирають від 500 тис до 4 млн. глядачів та гостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ