Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Україні загинули близько 7 тисяч цивільних з початку війни - ООН

Станом на 27 грудня з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні постраждала 17 831 цивільна особа, серед них 6884 — загинули, а 10 947 отримали поранення.

Такі дані вказані у звіті Організації Об'єднаних націй.

Серед загиблих 2719 чоловіків, 1832 жінки та 429 дітей. Стать ще 1904 загиблих дорослих поки невідома.

У Донецькій та Луганській областях зафіксовано 9695 жертви (4052 загиблих), з них 7579 особи знаходились на підконтрольній уряду території, а 2116 осіб — на території, контрольованій самопроголошеними "республіками".

В інших регіонах України, які перебували під контролем уряду, коли сталися жертви зафіксовано 2832 загибла особа і 5304 поранених.

"Більшість зареєстрованих жертв серед цивільного населення були викликані застосуванням вибухової зброї з широкою зоною удару, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетних і авіаударів", — сказано у звіті ООН.

За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), фактичні цифри жертв значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, і багато повідомлень все ще очікують підтвердження. Це стосується зокрема Маріуполя, Ізюма, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ