Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні знімають документальний фільм про Івана Дзюбу

В Україні розпочалися зйомки документального фільму про відомого літературознавця, дисидента Івана Дзюбу.
фото - facebook.com/serbuk1960

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив режисер майбутньої стрічки Сергій Буковський.

Документальний фільм «Іван і Марта» — кінорозповідь про драму дисидента. Це буде повнометражний неігровий фільм, за сценарієм Сергія Буковського і Вікторії Бондар. Вихід фільму запланували на осінь 2022 року. Виробництвом займається компанія IQ Production, продюсерка Оксана Іванюк.

Героями фільму стануть Іван Дзюба та його дружина Марта. Зйомки розпочали 26 липня — на день народження Івана Дзюби, який святкував 90-річчя.

«Ми досі не відрефлексували наше нещодавнє минуле – ані добу «відлиги», ані брежнєвський застій, ані лихі дев’яності. Тому, певно, молодь сприймає ці часи, як епоху повстання Спартака або битви під Полтавою. Досі кати й жертви ходять тими самими вулицями, катів нагороджують державними відзнаками. Вони стали заслуженими суддями, успішними адвокатами, заможними бізнесменами. Покаяння не відбулося. Я нічого не чекаю від зміни влади.  Професія документаліста вимагає від режисера не декларацій і тлумачень, а насамперед можливості надавати слово людям і фактам. Ось чому я хочу зробити цей важливий для мене самого фільм», – наголосив у коментарі Суспільному Сергій Буковський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ