Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Помер відомий французький актор Ален Делон

У віці 88 років помер відомий французький актор Ален Делон.
Ален Делон

"Ален Фаб’єн, Анушка, Ентоні, а також (його пес) Лубо з глибоким сумом повідомляють про смерть свого батька. Він мирно помер у своєму будинку в Душі, в оточенні своїх трьох дітей і сім’ї", - зазначено у заяві його родини зазначено.

Ален Делон народився 8 листопада 1935 року в Со, передмісті Парижа, Франція. Його батьки розлучилися, коли йому було 4 роки, і він виховувався прийомними батьками. У молодості Делон служив у французькій морській піхоті, брав участь у Індокитайській війні.

Кар'єра в кіно розпочалася для Делона у 1957 році з невеликої ролі у фільмі "Коли втручається жінка". Прорив відбувся у 1960 році з головною роллю у фільмі "На яскравому сонці" за романом Патриції Хайсміт.

Протягом 1960-х і 1970-х років Делон став одним з провідних акторів європейського кіно. Серед його найвідоміших фільмів:

  • "Рокко та його брати" (1960)
  • "Затемнення" (1962)
  • "Леопард" (1963)
  • "Самурай" (1967)
  • "Басейн" (1969)
  • "Борсаліно" (1970)
  • "Поліцейський" (1972)

Делон часто грав ролі антигероїв, гангстерів та поліцейських. Його холодна, відсторонена манера гри стала його візитівкою.

У 1981 році Делон дебютував як режисер з фільмом "За шкіру поліцейського".

Окрім акторської кар'єри, Делон займався бізнесом. Він випускав парфуми, аксесуари та сигарети під своїм ім'ям.

Ален Делон мав кілька відомих романів, зокрема з актрисою Ромі Шнайдер, з якою він знявся у кількох фільмах. Він був двічі одружений: його першою дружиною була актриса Наталі Бартелемі (відоміша як Наталі Делон), з якою у нього є син Ентоні Делон. Від другої дружини, Мірей Дарк, у нього є двоє дітей — син Ален-Фаб'єн Делон та донька Анушка Делон.

Делон отримав кілька престижних нагород, включаючи премію "Сезар" за життєві досягнення у 1985 році та Золоту пальмову гілку за внесок у кіномистецтво на Каннському кінофестивалі у 2019 році.

В останні роки Делон рідко з'являвся на публіці через проблеми зі здоров'ям. У 2019 році він переніс інсульт.

Ален Делон залишається іконою французького кіно та одним з найвідоміших європейських акторів XX століття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ