Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Україні з'явиться футбольна прокуратура - Павелко

В Україні буде створена футбольна прокуратура, яка повинна зайнятися розслідуванням корупції і договірних поєдинків. Про це повідомив президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

"Найближчим часом ми представимо і назвемо систему футбольної прокуратури. Я оголошував про те, що нам необхідний генеральний прокурор в області футбольного правосуддя, і нам потрібен той чоловік, який буде вести відповідальність у договірних чи корупційних діях у футболі".

"Навіть якщо сьогодні ті чи інші події, або учасники подій уникають відповідальності, то сьогоднішнє право та юриспруденція говорить про зворотнє. Ті факти, які були зафіксовані, можуть мати наслідки через час для того, щоб винні все ж понесли покарання. Головне, щоб ці покарання дали превентивну міру юним гравцям не зв'язуватися з протизаконними діями у футболі. Дуже важливі ті заходи, які ми приймемо вперше в історії українського футболу", - сказав Павелко.

Нагадаємо, у вересні відбувся суд по першій в історії України справі про договірний матч, коли колишні футболісти молодіжного складу "Металіста" Данило Соломаха і Руслан Ковтюк зізналися в участі в матчі з фіксованим результатом.

Судовий процес відбувся у Луцьку - місті, де відбувся молодіжний матч "Металіста" проти місцевої "Волині" з рахунком 2:6. Суд виніс вирок - 500 неоподатковуваних мінімумів кожному винному, тобто штраф у розмірі 8500 гривень. Настільки м'яке рішення пояснюється тим, що обидва футболіста активно співпрацювали зі слідством і повідомили, що отримали пропозицію від іншого одноклубника, після чого змогли заробити на двох понад 100 тисяч гривень.

Крім того, повідомлялося, що Національна поліція і Генпрокуратура займаються ще кількома кримінальними справами за матчами з фіксованим результатом і намагаються вийти на організаторів цього бізнесу.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ