Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В "українській кризі" не повинно бути переможців і переможених — МЗС Китаю

Китай вважає, що в російсько-українській війні не повинно бути переможців і переможених та закликає не дискредитувати "звичайні" відносини Пекіна з росією.

Про це на брифінгу сказав речник МЗС КНР Ван Веньбінь, коментуючи телефонну розмову лідерів Китаю і США, пише Укрінформ.

Зауваживши, що позиція Китаю стосовно "української кризи" (так у КНР називають війну — ред.) послідовна, чітка і прозора, Ван зазначив, що існує ризик подальшого загострення "кризи", тому слід докладати зусиль для деескалації та припинення конфлікту шляхом переговорів, а не війни.

"У політичному врегулюванні не повинно бути переможців і переможених, натомість має панувати мир. Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль для досягнення цієї мети", — сказав речник МЗС.

Ван зазначив, що Китай не передавав жодній стороні зброю чи військове обладнання, тому не варто дискредитувати "звичайні" відносини Пекіна з Росією. "Ми не прагнули і не шукатимемо вигоди від конфлікту, а інші країни не повинні дискредитувати та нападати на звичайні відносини між Китаєм і Росією та не повинні підривати законні права Китаю і китайських компаній", — заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ