Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В «Укренерго» б’ють на сполох через високий рівень енергоспоживання

Протягом доби в аварійний ремонт вийшли 2 блоки теплових електростанцій

Фото: Depositphotos

Вчора, 14 січня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 18:00. Попри однакові температурні показники, він був на 8,3% вищий за добовий максимум попередньої неділі, 7 січня.

Причина – споживання зберігалось на високому рівні після низьких температур 12-13 січня, повідомляє Укренерго в телеграмі.

Сьогодні на 9:00 споживання співпадає з рівнем споживання п’ятниці 12 січня. Але, через потепління ( -2,7 °C проти -7,8°C) Диспетчерський центр «Укренерго» не прогнозує виникнення дефіциту в енергосистемі.

«Водночас, споживання залишається на високому рівні. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо!» - закликають енергетики.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів.

Вранці ворог знову завдав артилерійського удару по території теплової електростанції на сході країни. Є пошкодження обладнання.

Протягом доби в аварійний ремонт вийшли 2 блоки теплових електростанцій, ще на 3 продовжено термін ремонту.

Імпорт електроенергії здійснюється зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг імпорту складає 4 687 МВт*год з максимальною потужністю в окремі години до 574 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ