Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Укренерго розповіли, чи можливо підготуватись до наступних атак

Найскладніший етап після російської атаки 23 листопада, що спричинило призупинення роботи трьох АЕС, українська енергосистема вже пройшла. ​
Фото з відкритих джерел

Про це  в етері телемаратону «Єдині новини» повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. 

Голова Укренерго також пояснив, чи можливо українській електросистемі підготуватись до наступних атак. 

"Складно говорити, що ми готові до цього. Важливо, не лише скільки ракет долітає, а й куди та який ступінь ушкодження вони завдають. Це була сьома масова ракетна атака. Якщо буде восьма, після її завершення, ми теж будемо готові відновлювати нормальну роботу електросистеми", – заявив Кудрицький.

Він також пояснив, що Україна має можливість позичати чи купляти електроенергію у сусідів, коли вона "падає" на нашій території. 

"Те, що ми знаходимося в одній енергосистемі з Європою, а не росією, білоруссю, як це було ще в лютому цього року до вторгнення — це важливий фактор нашої безпеки. Енергосистема Євросоюзу здатна допомогти нам в скрутний момент і вона це робить. Комерційний імпорт технічно можливий. Укренерго забезпечував можливість такого імпорту в обсязі до 600 МВт. Єдине, потрібен спеціальний механізм, бо вартість іноземної електроенергії вища ніж в Україні", – повідомив Володимир Кудрицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ