Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В уряді пропонують надавати пільги виробникам електромобілів в Україні

Міністерство інфраструктури зареєструвало у парламенті 2 законопроекти, якими пропонується надавати пільги виробниками електромобілів в Україні.

Так в уряді сподіваються залучити інвесторів у галузі виробництва електромобілів в Україні, повідомляють у Мінінфраструктури, передає Громадське.

Зазначається, що відповідні законопроекти наразі перебувають на розгляді комітетів Раді. У разі їхнього ухвалення депутатами, виробники електромобілів в Україні отримають податкові та інші знижки. Крім цього, податкове навантаження знизять не лише для самих виробників електромобілів, але й для інвесторів, які вкладають кошти у цю галузь.

"Україна здатна і мусить бути лідером в електричному автомобілебудуванні. Це вплине на зростання економіки за рахунок збільшення доданої вартості в створеному продукті", — повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Нагадаємо, що в Україні електромобілі звільнили від ПДВ до 2022 року. Водночас, з початку 2019 року при купівлі електромобіля доведеться сплатити акциз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ