Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В ЄС хочуть створити посаду "санкційного наглядача"

Європейський Союз планує створити нову посаду уповноваженого з питань санкцій, який контролюватиме виконання країнами запроваджених обмежень.

Як повідомляє Financial Times, зайняти цю посаду з січня 2023 року запропонували колишньому послу ЄС у США Девіду О'Саллівану. Серед країн, що знаходяться в центрі уваги ЄС — Туреччина, яка відмовилася приєднуватися до санкцій проти Росії. США та ЄС наполягали, зокрема, на тому, щоб Анкара припинила поставки заборонених товарів промислової та оборонної продукції для РФ.

"Девіда О’Саллівана, колишнього посла ЄС у США, попросили зайняти нову посаду з січня, з обов’язком очолити зусилля Європейської комісії щодо забезпечення повної відповідності (запроваджених санкцій) в усьому світі", — зазначає видання.

Інші країни, включаючи Сербію та Об'єднані Арабські Емірати, також "під пильною увагою" ЄС, зазначає видання з посиланням на високопоставленого чиновника ЄС. Як пише FT, нова роль у ЄС буде частково віддзеркалювати роль голови координації санкцій США Джима О’Брайена, чия робота передбачає сприяння співпраці з союзниками США щодо санкцій.

Зараз О’Салліван є директором аналітичного центру Інституту міжнародних і європейських справ. Раніше він працював послом ЄС у США з 2014 по 2019 рік, а до цього обіймав керівні посади в комісії, включаючи генерального директора з питань торгівлі.

Очікується, що комісія підтвердить призначення О’Саллівана у вівторок, 13 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ