Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

В ЄС ведуться дискусії щодо нових санкцій проти Росії, - Могеріні

В Євросоюзі ведуться дискусії щодо нових санкцій проти Росії через напад на українських моряків в акваторії Керченської протоки, але поки жодних рішень немає. Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка у Брюсселі, повідомляє УНН.

"Дискусії (щодо антиросійських санкцій – ред.)тривають, тому поки я не буду це коментувати. Але ми дуже стурбовані ситуацією в Азовському морі і не тільки через напад на українців", - сказала Могеріні.

За словами Могеріні ситуація в Азовському морі сповільнює активність руху кораблів під прапорами ЄС, що впливає на економічну ситуацію Європи.

Крім того політик повідомила, що обговорить ситуацію, яка склалася з головою МЗС України Павлом Клімкіним та МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Вона підкреслила, що зустрічі пройдуть окремо.

Нагадаємо, генерал Віктор Муженко заявляв, що загроза нападу Росії зараз найвища з 2014 року

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя - з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

У 10 ОБЛАСТЯХ УКРАЇНИ ЗАПРОВАДИЛИ ВОЄННИЙ СТАН

Джерело: УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ