Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В зоні проведення ООС виявили озброєння збройних формувань РФ

На тимчасово окупованій території Луганської області виявлено озброєння збройних формувань РФ, яке знаходиться з порушенням Мінських домовленостей. Про це повідомила українська сторона СЦКК.

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, розміщуючи військову техніку як з порушенням ліній відведення, так і за межами виділених місць зберігання озброєння.

У звіті Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ від 7 січня оприлюднена інформація, що 4 січня на непідконтрольній урядові України території на полігоні в районі н. п. Міусинськ міні-БПЛА зафіксував 7 одиниць реактивних систем залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм), що були розміщені з порушенням ліній відведення.

Крім того, в той же день міні-БПЛА зафіксував озброєння, яке було розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання. Зокрема, на полігоні в районі н. п. Міусинськ зафіксовано 10 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм) та 3 танки (Т-64), а неподалік н. п. Хрустальний –18 буксируваних гаубиць (2А65 «Мста-Б», 152 мм — 10 од.; 2A36 «Гіацинт-Б», 152 мм — 8 од.) та 10 танків (Т-64).

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зазначає, що своїми діями збройні формування Російської Федерації та їхні найманці вкотре демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей.

Нагадаємо, напередодні стали відомі прізвища 44 осіб, яких Україна видала Росії в рамках обміну "усіх встановлених на усіх встановлених".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ