Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Вагнерівці почали тренування білорусів на полігоні поблизу Волині - ISW

На Брестському полігоні у Білорусі співробітники ПВК "Вагнер" навчають білоруських спецназів сучасній тактиці.

Про це йдеться у звіті-аналізі американського Інституту вивчення війни.

Сам полігон знаходиться менш ніж 40 км від кордону з Волинською областю.

Міністерство оборони Білорусі та джерела, пов’язані з "Вагнером", повідомили 20 липня, що вагнерівці розпочали навчання невизначених білоруських спецназівців на Брестському полігоні в Білорусі і що навчання триватиме до 24 липня.

Інструктори ПВК "Вагнер" навчають білоруські війська сучасним загальновійськовим прийомам і тактиці, зокрема використанню безпілотних літальних апаратів для тактичної розвідки, тактичних маневрів, пересування під вогнем, маскування та управління. Джерела, пов’язані з ПВК "Вагнер", хвалили білоруських військових і одночасно скаржилися, що Міноборони РФ не цінує групу "Вагнер" через "жорсткість мислення та бюрократичні бар’єри" російського командного складу.

Група Вагнера може відкрити ще одну базу в Білорусі в Гомельській області поблизу міжнародного кордону Білорусі з Україною.

Український центр спротиву повідомив, що біля Нарулянського району Білорусі почалося будівництво іншої бази ПВК "Вагнер", а 19 липня співробітники Вагнера провели обстеження території поблизу Дятлика Нарулянського району Гомельської області, приблизно за 2 км від кордону Білорусі з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ