Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

«Вагнерівці» залишаються у Бахмуті, — Маляр

У передмісті Бахмута ворог замінив підрозділи ПВК "Вагнер" на армійські регулярні загони, у самому ж місті на цей час залишаються "вагнерівці".
Фото: Новинарня

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, епіцентром бойових дій залишається схід. Там війська РФ здійснюють наступ на декількох напрямках - Авдіївському, Мар‘їнському, Лиманському, Куп'янському та Бахмутському.

На Авдіївському і Мар‘їнському напрямках атаки ворога відбиті. Наступальні дії ворога безуспішні, зазначила Маляр.

"На Лиманському ворог минулої доби взяв паузу і наступальні дії не проводив. На Куп'янському тривають зараз бої. Ворог атакує, намагається захопити плацдарм для подальшого просування, несе втрати", — зауважила вона.

Як наголосила заступниця міністра, "на Бахмутському напрямку артилерійськими обстрілами ворог намагається зупинити наше просування по флангах. Зараз ворог підтягує додаткові підрозділи на фланги для посилення".

"У передмісті Бахмута ворог замінив підрозділи Вагнера на армійські регулярні загони. В самому ж місті Бахмут на даний момент залишаються вагнерівці", — зазначила Маляр.

Вона додала, що українські війська контролюють околиці міста у південно-західній частині в районі "Літак".

Нагадаємо, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що 25 травня почав виводити найманців із Бахмута і передає позиції регулярній російській армії. Процес, за його словами, буде тривати до 1 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ