Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ВАКС оголосив у міжнародний розшук Одарченка

ВАКС оголосив у розшук нардепа, обвинуваченого у спробі підкупу керівництва Мінвідновлення. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.
Фото з Facebook-сторінки Андрія Одарченка

19 вересня 2024 року ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата України IX скликання Андрія Одарченка, який обвинувачується у наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України 18 вересня 2024 року не з’явився до Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, 18 вересня 2024 року указана особа не з’явилася у судове засідання. Про причини неявки нардеп суд та прокурора не повідомив. Захисники обвинуваченого також не змогли повідомити суду про місце перебування їхнього підзахисного та наголошують на відсутності зв’язку з ним.

Зважаючи на це, прокурор у суді ініціював питання щодо стягнення в дохід держави застави, визначеної у якості запобіжного заходу нардепу, накладення на нього грошового стягнення, а також щодо оголошення його в розшук.

Клопотання щодо стягнення застави і зміни запобіжного заходу на більш суворий будуть розглянуті 23 вересня 2024 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, напередодні, прокурорка САП під час судового засідання 18 вересня повідомила, що нардеп Андрій Одарченко, ймовірно, перебуває за кордоном. При цьому вона додала, що наразі це не підтверджена інформація. Одарченко того дня не з'явився на судовому засіданні Вищого антикорупційного суду, також не був на роботі у Раді. САП ініціювала стягнення застави та оголошення в розшук нардепа.

За даними прокуратури, нардеп міг виїхати через Закарпатську область. Як відзначила сторона обвинувачення, нардеп мав тісні стосунки з екскерівником Закарпатської ОДА Віктором Микитою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ