Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Валютні резерви України зменшились на півмільярда доларів

У серпні 2018 року міжнародні резерви України скоротились на 2,9% або на 515 мільйонів доларів. Зокрема, таке суттєве скорочення резервів в Національному банку України пояснюють продажем валюти на міжбанківському ринку для стримання зростання курсу валют. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацбанку.

Там зазначають, що на потреби підтримання курсу гривні протягом серпня витратили 668 мільйонів доларів. Ще 607,4 мільйони доларіввиплатили за борговими зобов'язаннями Міжнародному валютному фонду, а 447,9 мільйонів доларів — на виплату за борговими цінними паперами України.

В той же час, до міжнародних резервів надійшло 725 мільйонів доларів від розміщення нових боргових зобов'язань Мінфіну. Як зазначається, боргові облігації Мінфін випустив під більш ніж 9% річних, що вважається достатньо великою відсотковою ставкою для доларових цінних паперів.

Ще 382 мільйони доларів до міжнародних резервів надійшло від розміщення облігацій на внутрішньому ринку України.

«В цілому, станом на 01 вересня 2018 року, обсяг міжнародних резервів покриває 2,9 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку», — повідомляють в НБУ

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ