Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вантажівки фірми «Онур» вивозять гравій з берегів Дністра

1/3
7 березня депутат Самбірської районної ради Володимир Ковалів помітив, що в районі с. Стрілковичі з боку Дністра курсують вантажні автомобілі з гравієм. Повідомив правоохоронні органи, місцевих журналістів. На місці з’ясувалося, що гравій везуть вантажівки фірми «Онур». Про це повідомив сайт Передкарпатська правда.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Дехто з чоловіків на Самбірщині напередодні 8 березня ходить по крамницях, чи по ринках, шукає красивий букет квітів, дарунок коханій, а хтось… А хтось з самого ранку 7 березня на околицях Самбора великим караваном вантажівок вивозить гравій. Сьогодні в передобідній час забив на сполох депутат Самбірської районної ради Володимир Ковалів (ВО «Свобода»). Він помітив, що в районі с. Стрілковичі з боку Дністра курсують вантажні автомобілі з гравієм. Повідомив правоохоронні органи, місцевих журналістів. Є сигнал і на гарячу лінію обласного управління національної поліції.На місці з’ясувалося, що гравій везуть вантажівки фірми «Онур», яка цими днями приступила до монтажу асфальтного заводу на території Бабинської сільської ради у Самбірському районі Місце події оточили автомобілі поліції, робота екскаватора і вантажівок зупинилася.

Правоохоронці з’ясовують, хто і на яких підставах вивозить з берега Дністра природні багатства. Від траси Львів-Ужгород неподалік Самбора (на повороті в бік р. Дністер) авто, за кермом якого голова Самбірської РДА Микола Фрей, мчиться то до місця події, то знову на трасу. Коментарів не дає. Йому товаришує депутат Самбірської міської ради,радник міського голови Самбора Ярослав Кузьм’як, який вже встиг назвати одного з журналістів і депутата від ВО «Свобода» стукачами, наголосив, що не дають належно працювати, а через таке Європа не прийме Україну в Євросоюз.

Події на цю хвилю розгортаються, техніка «Онуру» за незаконний вивіз гравію може опинитися на штрафмайданчику до з’ясування обставин. Як зазначили присутні на місці події правоохоронці, очікують на хоч якийсь документ, який би узаконював такі дії. Але тут чекай-не-чекай, а такого документа в природі не існує. Отож, скандал, як мінімум обласного рівня, забезпечений. Висновок напрошується один: незаконними методами добрі справи не роблять. Незаконний вивіз гравію заборонено, як для дрібних крадіїв, так і для потужних закордонних фірм. Хочемо в Європу – мусимо йти законним шляхом, а не «темною об’їзною дорогою».

Заради справедливості слід нагадати, що свого часу голова ЛОДА Олег Синютка на зустрічі із громадскістю Старосамбірського району заявив, що "два-три Камази гравію з Дністра на дорогу - погоди для екоглогії не роблять".

prpravda.in.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ