Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Василь Абаімов: у "Законі про добровільне об'єднання" ключове слово "добровільне"

Виконавчий директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Абаімов впевний, що об'єднання громад має бути перш за все добровільним. Про це він сказав під час прес-конференції.

Прес-конференція на тему: Виклики децентралізації 2019. Василь Абаімов

«Зараз минає чотири роки «Закону про добровільне об’єднання». І принциповість в слові «добровільне». Я вважаю, що результати не є поганим в нашій області. Це знають наші фахівці, знають наші консультанти. Моя думка з самого початку проведення реформи така, що я завжди говорив, коли ми їхали на місця, що ми не будемо нікого примушувати. Наше завдання – просвітницька робота. Ми повинні повідомити про умови законодавства, що ті громади, які прийняли рішення об’єднюватись чітко виконали вимогу закону», - зазначив Василь Абаімов.

Прес-конференція на тему: Виклики децентралізації 2019

Екперт повідомив, що наразі за 4 роки утворено 40 окремих територіальних громад і він має надію, що процес формувати нових ОТГ ніхто не зможе зупинити.

«Я вірю і надіюсь, що процес зупинити ніхто не зможе. Цього не дадуть і самі люди, тому що органи місцевого самоврядування це фундамент будь-якої європейської держави.  І якщо ви зараз побуваєте в успішній громаді нашої області, я завжди приводжу приклад однієї із найбільших, це Ходорівська ОТГ. Приємно зараз дивитися на їх досягнення, приємно бачити очі тих голів, які хочуть залучити інвесторів, хочуть створити нові робочі місця на території громад, тому що є пряма залежність – кожен депутат, кожен голова, кожен член виконкому – знають, що 60% з податку на доходи фізичних осіб залишаться в них в громаді. Вони зможуть створювати далі благоустрій і комфортне життя на своїх територіях. Це просто зрозуміло і все більше-більше прихильників з’являється в інших селах. Громади сіл, які не вступили в жодне ОТГ, дивлячись на успіхи сусідів, позбавляються свого скепсису і самі прагнуть долучитися до цього процесу», - розповів Василь Абаімов.    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ