Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

«Важкохворі» фігуранти «ректорської справи» вкотре не з'явилися на судове засідання

Як повідомили в прес-службі НАБУ, у середу, 31 серпня, затримані на хабарі т.в.о. ректора Національного авіаційного університету та адвокат-посередник вдруге не з’явилися на судове засідання щодо обрання їм запобіжного заходу. З їх слів, причина неявки – поганий стан здоров’я.

Водночас, Національне антикорупційне бюро України має факти, які вказують на те, що підозрювані можуть ухилятися від явки до суду, прикриваючись погіршенням самопочуття. Так, наприклад, у медичній довідці, що надійшла детективу НАБУ від Київської міської клінічної лікарні, зазначено, що підозрюваний адвокат у зв’язку з погіршенням стану здоров’я «потребує стаціонарного лікування, а також обмеження рухового режиму».

Однак, 29 серпня, коли за офіційною версією захисту він мав перебувати у медичному закладі, детективи НАБУ знайшли його у закладі громадського харчування, де він вживав алкогольні напої та палив, і вручили повістку.

Відповідно до чинного законодавства, розбіжність між інформацією у медичній довідці та реальним станом речей може бути підставою для клопотання про примусовий привід підозрюваних на засідання суду.

Наступні судові засідання щодо обрання запобіжного заходу даним особам заплановані на 5 та 6 вересня.

Нагадуємо, 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та співробітниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету (м. Київ) під час отримання частини хабаря у розмірі близько 3 млн грн (100 тис євро). 27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. Перше судове засідання з розгляду обрання даним особам запобіжного заходу було призначене на 29 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ