Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Велике будівництво на Луганщині очима львів'янина

Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
Фото Іван Бондар
1/7
Львів'янин Іван Бондар нещодавно відвідав Луганщину та на своїй сторінці у Фейсбук розповів, як в регіоні реалізовується президентська програма “Велике будівництво”. Гал-інфо поспілкувалося з Іваном, щоб дізнатися деталі.

“На маршруті Станиця Луганська – Сєвєродонецьк та у місті Щастя  закінчено капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю. Раніше було багато нарікань щодо цієї дороги. Проводили ямковий ремонт, але він проблем не вирішував. Дорогу на Станицю Луганську обіцяли зробити ще п’ять років тому, у 2015 році. Втім, реально  зробили  це тільки зараз. Там вже  завершені всі роботи, нанесена  розмітка, встановленні огородження та дорожні знаки. Ця дорога є однією з пріоритетних для держави, бо у Станиці Луганській розташований єдиний КПВВ з окупованою територією, через який до карантину щоденно проходили понад 10 тисяч людей.  Також на будівництві цієї дороги працювало близько 250 мешканців Луганщини. Усі вони були офіційно працевлаштовані та отримали гідну зарплату”, - розповів Іван Бондар

Він додав, що на фінальній стадії  реконструкція, розташованого поблизу смт Новоайдар, мосту через річку Айдар: “Вже повністю готова ліва частина мосту, тут вже  покладено асфальтобетон. Мостобудівники працюють по правій проїзній частині.  Проведено  бетонування монолітної плити та бетонування перехідних плит. Якщо буде сприятлива погода, основні роботи на Новоайдарському мосту будуть завершені до кінця року”. 

Іван Бондар також розповів про те, що на Луганщині завершені аварійні ремонтні роботи мосту через річку Деркул, і наразі триває ремонт двох мостів у Білокуракинському районі у селі Нещеретове.

“Загалом на Луганщині налічується близько 200 мостів, шляхопроводів та інших штучних споруд. Більша частина з них була збудована у 50-70 роках минулого століття.  Проїжджа частина на мостах, асфальтобетонне покриття і опори, потребують капітального ремонту, а подекуди – повної заміни. Наступний рік має стати роком мостів на Луганщині. У Службі автомобільних доріг у Луганській області, за підтримки Укравтодору, розробляються амбітні плани щодо масштабного ремонту мостів у 2021 році. Як на мене, ця програма надзвичайно важлива для нашої країни, бо таким чином ми укріплюємо нашу національну ідею та сприяємо об'єднанню України”, - підсумував Іван Бондар. 

Довідка. “Велике будівництво” — це проєкт президента України Володимира Зеленського, спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України. Основна задача проєкту — будівництво чи реконструкція 6,5 тис. км доріг, 142 шкіл, 117 дитсадків, 212 відділень екстреної медичної допомоги, 570 медичних амбулаторій, 122 спорткомплексів по всій країні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ