Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Великобританія оголосила нові санкції проти рф через незаконну депортацію дітей

Сьогодні,17 липня, Велика Британія анонсувала 14 нових антиросійських санкцій у відповідь на незаконну примусову депортацію російською федерацією українських дітей.

Про це йдеться на офіційному сайті британського уряду.

Як заявив міністр закордонних справ країни Джеймс Клеверлі, санкції — це відповідь на спроби Росії знищити українську національну ідентичність. До санкційного списку увійшли російські чиновники, зокрема Ксенія Мішонова, уповноважена з прав дитини в Московській області, і Сергій Кравцов, міністр освіти Росії.

Також під обмеження потрапили два російські пропагандисти, "відповідальні за поширення пропаганди, спрямованої на розпалювання насильства та ненависті до України та її народу".

Один з них — це Антон Красовський, колишнім ведучий Russia Today, який у прямому ефірі заявив, "що українських дітей потрібно топити та спалювати". А також Ольга Любімова, міністр культури Росії. Вона, як зазначається, переслідується за використання свого становища для підтримки згубної антиукраїнської політики російської держави.

"У жахливій програмі примусової депортації дітей і сповненій ненависті пропаганді, яку просувають його лакеї, ми бачимо справжній намір Путіна – стерти Україну з карти", — додав Клеверлі, коментуючи запровадження санкцій.

Очікується, що обмеження передбачають замороження активів та заборону на в'їзд до Великої Британії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ