Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка  |  Кримінал

Велику мережу львівських супермаркетів звинуватили у мародерстві

Через несплату податків мережею супермакетів “Близенько” місцевий бюджет недоотримав 36 мільйонів гривень.

Про це сьогодні, 14 липня, під час засідання виконавчого комітету доповіла директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич. 

Департамент провів аналіз рівня заробітної плати працівників мережевих продуктових маркетів Львівської міської територіальної громади. 

Як каже директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, офіційна зарплата працівника мережі “Близенько” у 2022 році становить 6949 гривень (у 2021 році – 6200 гривень), що, наприклад, вдвічі нижче ніж пропонує мережа супермаркетів “Рукавичка” своїм працівникам, де люди офіційно отримують зарплату 12 611 гривень (11600 у 2021 році). 

Як стало відомо департаменту, неофіційно працівники мережі “Близенько” отримують зарплатню близько 14 000 гривень, що завдає шкоди як місцевому бюджету, так і країні у воєнний час. За 1 півріччя 2022 року супермаркети “Близенько” сплатили податки (ПДФО) у розмірі 5,6 мільйона гривень, втричі нижче ніж “Рукавичка” (17 млн) 

“Напевно, найважливіше те, що працівники, які працюють в мережі, у певний період будуть звертатися за пенсійним забезпеченням, і відповідно їм буде нараховуватися пенсія на кілька тисяч гривень менша, ніж вони мали отримувати насправді”, – пояснила  Ірина Кулинич проблему неофіційних зарплат в “Близенько”.

У процесі роботи Головне управління Держпраці у Львівській області виявило 559 неоформлених працівників мережі “Близенько” та складено протоколи про порушення. У вересні минулого року представники Нацполіції отримали заяву від Держпраці з проханням здійснити досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо грубого порушення вимог законодавства про працю.

Міський голова міста Андрій Садовий заявив, що “під час війни несплата податків є мародерством”. Також подякував мережам, які сплачують податки й тим самим підтримують українську економіку та військових. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ