Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ветерани “Карпат” відсвяткували 60-річчя клубу

Громадська організація “Ветерани ФК Карпати-1963” відсвяткувала ювілей зелено-білого клубу. 18 січня “Карпатам” виповнилось 60 років.

У музейно-культурному комплексі пивної історії “Львіварня” зібралися ветерани львівських “Карпат” різних поколінь, щоб відсвяткувати знакову річницю. У рамках святкування легендарні карпатівці отримали пам’ятні призи від вболівальників і титульного спонсора ФК “Карпати” торгової марки “Львівське”. Зокрема, іменними футболками із ювілейною датою “60 років” були нагороджені:

  • воротар “Карпат” 1970-1973 років та засновник громадської організації “Ветерани ФК Карпати-1963” Габор Вайда;
  • нападник “Карпат” 1967-1977 років, володар Кубку СРСР 1969 року, який у тому розіграші відзначився у 6 поспіль поєдинках, включно з фіналом, Геннадій Лихачов;
  • нападник “Карпат” 1967-1973 років, володар Кубку СРСР 1969 року Богдан Грещак;
  • нападник “Карпат” 1978-1980, 1981-1983, 1989-1990 років, рекордсмен Першої ліги СРСР за кількістю голів у одному сезоні (42) Степан Юрчишин;
  • півзахисник “Карпат” 1963-1972 років, володар Кубку СРСР 1969 року, багаторічний капітан “зелено-білих” Ігор Кульчицький;

“Кришталевий капітан”, який перебував у “Карпатах” з дня створення клубу, поділився своїми спогадами. “Я пам’ятаю усі миттєвості з життя рідної команди: як вона створювалася, як виступала та яких вершин досягала. Також пам’ятаю і те, як нас знищувала комуністична партія у радянські часи. “Карпати” були народною командою та відчували надзвичайну любов від вболівальників. Коли ми грали проти московських команд, то фанати кричали “Бий москалів”. Ми їх били та перемагали”, – каже Кульчицький. 

“Я дуже радий, що зараз є нові “Карпати”, і ми маємо бути в українській Прем’єр-лізі. Сьогоднішній вечір є особливим, адже тут зібралися представники різних поколінь, які захищали зелено-білі кольори. “Карпати” – це бренд!” – підсумував легендарний “Куля”. 

Міський голова Львова Андрій Садовий привітав легенд “Карпат”: 

“Хочу привітати всю родину “Карпат” з цим ювілеєм – 60 років. Звичайно, що плани, напевно, були іншими, але ми живемо під час війни. Тому велика подяка нашим воїнам, які зараз на передовій. Ми знаємо, що серед них є багато вболівальників “зелено-білих”, а також хлопці, які колись грали за “Карпати”. На жаль, є і втрати, воїни, які віддали своє життя, це великий біль”. 

“Дякуючи нашим ветеранам і всім, хто сьогодні має можливість тримати прапор перемоги “Карпат”, ми маємо надію. Львів’яни діляться на кілька категорій: хтось любить “Карпати”, а хтось не розуміє. Я завжди любив і буду любити “Карпати”. Слава Україні!”

До привітань долучилась компанія Carlsberg Ukraine: «Це дуже символічно, що сьогодні ми відзначаємо ювілей футбольного клубу «Карпати» разом із ТМ «Львівське». Два бренди, що сміливо можна назвати візитівкою Львова, що дійсно є рідними і близькими кожному львів’янину. Одне місто. Два бренди. Спільне походження та легендарна історія. І сьогодні ми не тільки згадуємо історію, а й спільно формуємо її незважаючи ні на що. Вітаємо клуб із 60-им днем народження й бажаємо успіхів у відродженні та процвітанні футбольної легенди Львова, а ми в цьому всіляко намагатимемось допомогти», – коментує віце-президент із маркетингу Carlsberg Ukraine Тарас Маципура.

Капітан теперішніх “Карпат” Денис Кожанов не міг оминути таку визначну подію і також завітав до “Львіварні”. У період з 2007-го по 2011-й роки, а також з 2014-го до 2016-го Денис виступав у складі “левів”:

“60-річчя “Карпат” для мене означає чимало. Сьогодні зібралися клубні легенди. Це надихає на здобуття нових перемог та написання нової історії “Карпат”. Пригадую свій перший матч у зелено-білій футболці – тоді я вийшов на заміну в матчі проти ФК “Харків”. Крім того, пригадую виступ “Карпат” у Лізі Європи. Це найцінніші спогади, пов’язані з рідним клубом, – сказав Кожанов. 

Також своїми думками поділився легендарний воротар “левів” Богдан Стронціцький, який виступав за “Карпати” з 1992-го по 2002-й роки: “Для мене “Карпати” – це моє життя, адже я грав за цю команду протягом десяти років. Крім того, я давно працюю у “Карпатах” вже в ролі тренера. Користуючись нагодою, вітаю вболівальників та усіх причетних з 60-річчям нашого славетного клубу! Насамперед бажаю здоров’я ветеранам і перемоги Збройним Силам України над ворогом”, – зазначив Стронціцький.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ