Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ветерани соснівського «Рочина» - володарі Кубка України

Минулими вихідними соснівський футбол вписав ще одну яскраву сторінку у свою багату перемогами історію. Команда ветеранів «Рочина» у Вишневому, що поблизу Києва, у запеклій і безкомпромісній боротьбі здобула Кубок України серед гравців віком 35 років і старші.

У півфіналі «Рочин» зустрічався з тернопільською командою «Креатор-Буд», яка має чималий досвід виступів у змаганнях серед ветеранів.  Основний час цієї цікавої гри закінчився бойовою нічиєю – 2:2. Два голи в складі нашої команди забив Андрій Дева. У серії післяматчевих пенальті сильнішими виявилися гравці «Рочина» – з одинадцятиметрової позначки в складі нашої команди влучно пробили Володимир Підкіпняк, Андрій Дева, Борис Платонов, Володимир Уштан та Олег Теплий. В свою чергу один з ударів суперника парирував наш воротар Анатолій Коваленко. Перемога «Рочина» в серії післяматчевих пенальті з рахунком 5:4 вивела соснівчан у фінал Кубка України.

Вирішальну гру нашим гравцям довелося грати уже наступного дня. Другий фіналіст визначився  у грі ще за тиждень до фіналу. Таким чином криворізький «Гірник-Ветеран-Кривбас», суперник «Рочина» у фіналі, мав на тиждень (!) більше часу для відпочинку, а відтак говорити про те, що обидві команди мали рівні умови у підготовці до матчу буде неправильно.

Незважаючи на усі нюанси від організаторів Кубка України, цей важливий фактор не став на заваді нашій команді досягти успіху. Програючи 0:1 по ходу матчу, «Рочин» зумів всього за декілька хвилин відігратися – гол в активі Андрія Деви. «Рочин» проявив нестримну жагу до перемоги та високий клас гри, маючи менше доби на відновлення до головного поєдинку турніру. Більше того, по ходу фінального матчу, гравці «Рочина» пропустили гол з доволі сумнівного пенальті, яке викликало навіть сміх у місцевих вболівальників.

Зважаючи на нічию 1:1 в основний час, як і у півфіналі Кубка України, переможця довелося визначати в серії пенальті. І знову Володимир Підкіпняк, Андрій Дева, Борис Платонов, Володимир Уштан не схибили з позначки. Натомість гравці команди «Гірник-Ветеран-Кривбас» у серії пенальті помилялися. Закономірна перемога «Рочина» в серії пенальті з рахунком 4:2 над досить сильним колективом «Гірник-Ветеран-Кривбас» (Кривий Ріг) дозволила нашим хлопцям підняти над своїми головами один з найпочесніших титулів в українському футболі – Кубок України серед ветеранів!

Володарями Кубка України 2017 року серед ветеранів (35+) стали: Олег Смолинець (капітан команди), Ігор Смолинець (президент команди), Володимир Підкіпняк (головний тренер) , Андрій Дева, Анатолій Коваленко, Василь Ляшук, Іван Мацюра, Борис Платонов, Володимир Уштан, Олег Теплий, Андрій Позиняк, Роман Свінціцький, Павло Багрій, Василь Литвинюк, Микола Козак.

Перемога ветеранів «Рочина» особливо приємна тоді, коли кожен з гравців команди ще перед початком півфінального матчу чудово розумів, що рівень турніру є дуже високим, а відтак до перемоги потрібно буде докласти максимум зусиль. Більше того, кожен з представників нашої команди чудово розумів, що організатори турніру для «Рочина» створили не найкращі умови, а тому дуже хотілося перемогти попри всі «але».

З цієї перемогою хотілося б привітати усіх ветеранів «Рочина», вболівальників команди, а особливо президента Ігоря Смолинця, який чудово розуміючи, що його команді створили не рівні умови у порівнянні з іншими, таки повіз команду до Вишневого доводити свій високий рівень. Як то кажуть, чим важча перемога тим вона і солодша…

ФК "Рочин"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ