Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Від початку доби на фронті відбулось 77 бойових зіткнень — Генштаб

Cили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та штурмові дії на Бахмутському напрямку. Протягом доби відбулось 77 бойових зіткнень.
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Про це йдеться у вечірньому зверненні Генштабу ЗСУ.

Загалом ворог завдав 5 ракетних та 33 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Внаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали школа, приватні житлові будинки, багатоквартирні будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська зберігають присутність у прикордонних районах, продовжують обстріли населених пунктів з території РФ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Старикове Сумської області; Гатище, Вовчанськ, Огірцеве, Бологівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили близько 20 атак неподалік Синьківки та Іванівки Харківської області, та ще три атаки в районі Надії Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Кучерівка, Синьківка, Іванівка, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаку східніше Невського Луганської області. Росіяни завдали авіаудару біля Білогорівки Луганської області. Водночас від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 20 населених пунктів, серед них Невське, Макіївка, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка Донецької області. Війська РФ завдали авіаударів поблизу Кліщіївки, Курдюмівки та Нью-Йорка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Новокалинове, Степове, Первомайське Донецької області. Тут Сили оборони відбили близько 20 атак військ РФ. Також окупанти завдали авіаударів біля Кераміка та Ластівчиного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Олександропіль, Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Сили оборони відбили понад 15 атак. Також росіяни завдали авіаудару в районі Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів, зокрема, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки в районах Золотої Ниви, Старомайорського та Рівнополя Донецької області. Росіяни завдали авіаударів неподалік Старомайорського та Урожайного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районі Полтавки Запорізької області, також намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мали. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Гуляйполе, Гуляйпільське, Чарівне, Мала Токмачка, Роботине, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаударів в районах Зміївки, Берислава, Козацького та Новоберислава Херсонської області. Російських артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дудчани Херсонської області та місто Херсон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ