Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Від початку ООС на сході України знешкодили 70 тисяч вибухонебезпечних предметів

З початку проведення ООС піротехнічні підрозділи ДСНС України знешкодили понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів. Про це інформує прес-центр штабу ООС.

Очищення території від вибухонебезпечних предметів дуже важливе завдання, яке сьогодні стоїть перед піротехнічними підрозділами відділення ДСНС України в районі проведення ООС.

З початку 2014 року на Донеччині тривають бойові дії, результат яких – це гектари замінованих територій та смертельна небезпека для мирних жителів. Крім того, не варто недооцінювати небезпеку, яку несуть в собі снаряди Другої світової війни, які все ще продовжують виявляти.

Щодня піротехніки залучаються до проведення робіт з очищення територій від вибухонебезпечних предметів. Фахівці проводять комплекс заходів у межах як технічного, так і нетехнічного розмінування.

Всього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи залучалися 10961 раз, обстежено 9340,555 га території та 23,19 га акваторії, вилучено та знешкоджено 70129 вибухонебезпечних предметів.

З 22 березня в районі ООС піротехніки ДСНС України приступили до чергової фази розмінування у рамках співпраці ДСНС з представництвом ««The HALO Trust» в Україні на ділянці Гнутове-1 загальною площею 12 гектарів.

Також фахівці Служби порятунку прикладають максимум зусиль, аби не допустити нещасних випадків серед населення. Зокрема, серед цивільних громадян в районі проведення ООС регулярно проводяться роз’яснювальні бесіди та профілактична робота.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ