Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Від початку війни львівські лікарі допомоги 135 тисячам українців

Українці, які вимушено переїхали до Львова через війну, отримують тут прихисток і допомогу, зокрема й медичну
фото Романа Балука, з сайту Львівської міськради

За час повномасштабного вторгнення росії понад 135 тисяч українців отримали медичну допомогу у Львові.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Українці, які вимушено переїхали з рідних міст до Львова через війну, отримують тут прихисток і допомогу, зокрема й медичну. За цей час лікування й консультації вже отримали понад 135 тисяч людей.

Як пояснюють у міському управлінні охорони здоров’я, йдеться про невідкладну і планову допомогу, профілактику, вакцинацію тощо.

Так, з різними травмами і пораненнями до лікарень Львова госпіталізували 9428 вимушено переміщених українців (зараз на лікуванні перебуває 227 людей, інших уже виписали). За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулися 106540 українців, з них 20187 – діти, 2646 – вагітні жінки. Мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 19494 людям.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ