Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відійшов у вічність директор Львівського театру "Воскресіння"

Відійшов у вічність директор Львівського академічного духовного театру "Воскресіння" Ярослав Федоришин. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.
Фото з Facebook-сторінки Ярослава Федоришина

"Сумна звістка цієї ночі... помер наш директор театру Воскресіння Ярослав Федоришин. В це складно повірити, адже здавалося б ще зовсім нещодавно пан Ярослав організовував вже 30-й театральний фестиваль "Золотий лев", і як завжди йшов на чолі ходи...Вічна память!", - йдеться у повідомленні.

Довідка:

Ярослав Васильович Федоришин - режисер, художній керівник, актор, директор Львівського академічного духовного театру "Воскресіння".

Народився 25 червня 1955 року в селищі Хвойному Хабаровської області Росії у сім’ї репресованих. Навчався в Харківському державному інституті мистецтв ім. І. Котляревського та у Московському інституті театрального мистецтва на курсі режисера Анатолія Ефроса. Стажувався в Польщі у режисера Кшиштофа Зануссі.

У 1976 році повернувся до Львова, де 1990-го з однодумцями створив театр "Воскресіння", а через два роки став організатором міжнародного театрального фестивалю "Золотий лев".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ