Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Відкритий чемпіонат Львова з баскетболу: БК «Львів»-УАД перемагає у дербі

Матчі 10 туру Відкритого чемпіонату Львова з баскетболу подарували нам несподівані результати та напружену боротьбу. Ігровий день суботи розпочався з протистояння дрогобицького БК «Солевари» та «LvivWarriors».

Запорукою успіху номінальних гостей стала краща реалізація, адже, попри меншу кількість кидків, їх відсоток влучності більший, ніж у представників Дрогобича. У матчі, що завершився з рахунком 74:103 на користь львів’ян, левину частку переваги забезпечила гра Андрія Кашубовича, який здійснив 13 підбирань та набрав 28 очок. Саме він, а ще велика кількість штрафних кидків, зробили ту різницю, яка дозволила команді втримати 6 місце у протистоянні з найближчим конкурентом.

Справжню боротьбу подарувала інша гра суботи: БК «Львів»-УАД переміг BC «VitaAgro» лише в овертаймі. Вигравши перші дві чверті, БК «Львів»-УАД дозволив наблизитися до себе та завершити основний час з однаковим показником в графі набрані бали: по 55 у кожної з команд. Лише в овертаймі гості склали зброю та поступились у підсумку 60:64. Серед гравців можна виділити виконавця з BC «VitaAgro» Костянтина Дубініна, якому вдалось зробити дабл-дабл (14 очок та 10 підбирань), а звання MVP матчу заслуговує Олег Юзефчук із команди-переможниці, який закинув більше, ніж всі інші гравці БК «Львів»-УАД разом взяті. У його активі 39 набраних балів.

Усі сюрпризи тур залишив на неділю. Чи то через ранній початок, чи через інші причини, але середняк БК «Скіф» ослабленим складом програв в очній зустрічі аутсайдерам чемпіонату BC «SemiPro». Лише у 3 чверті господарям вдалось нав’язати боротьбу, в усіх інших перевага андердогів складала приблизно по 10 очок. BC «SemiPro» був в недільний ранок сильнішим у всьому: кількості кидків, їх влучності, передачах, перехопленнях та блокшотах. Одразу двоє гравців команди гостей набрали понад 10 очок та виконали більше 10 підбирань. Завдяки цьому команда наздогнала за набраними балами БК «Солевари» та отримала шанс вже в найближчому турі покинути низ таблиці.

Останній матч туру мав дати відповідь на запитання хто ж вийде на одноосібне друге місце турнірної таблиці. Поперемінний успіх у чвертях до останнього тримав напругу у грі БК «Пивомани» та «EliteClub».  Ключовим став третій відрізок гри, у якому господарі набрали 22 очки проти 12 у гостей. В підсумку гравцям «EliteClub» вдалося скоротити відставання, однак не уникнути поразки: підсумкові 71:66 та перемога «пивоманів». Одним з ковалів успіху господарів в цей день був Дмитро Неволін, якому підкорився тріпл-дабл.

Інтрига у матчах та перемога аутсайдера, а ще продовження переможної серії БК «Львів»-УАД ­ ­­­­­­- ось чим запам’ятався 10 тур Відкритого чемпіонату Львова з баскетболу. Чи зможуть нас здивувати наступні матчі?

Львівська міська федерація баскетболу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ