Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Відкритий чемпіонат Львова з баскетболу: лідер збільшує перевагу

За два змагальних дні, у які відбувався черговий тур Відкритого чемпіонату Львова з баскетболу, командам вдалося закрутити інтригу в боротьбі за високі місця у таблиці.

О 10:00 в четвер, 8 березня, розпочали програму ігрового дня BC «Vita Agro» та БК «СКІФ». Господарі розпочали матч трохи впевненіше та залишили за собою перші дві чверті, потрохи збільшуючи свою перевагу. Але «скіфи» на початку другої половини гри спробували довести, що їхня перевага в турнірній таблиці була не випадковою і змінили рахунок з 33:25 на початку на 48:49 на кінець третьої десятихвилинки. Остання частина гри теж пройшла у боротьбі і лише за 10 секунд до завершення ігрового часу, завдяки двом влучним кидкам з лінії штрафного кидка від Володимира Захарова, остаточно закріпили свою перемогу вдалось BC «Vita Agro». Підсумок – 67:64 на табло і паритет після фінальної сирени у турнірній таблиці: по 17 очок у кожної з команд.

Одразу після завершення попередньої зустрічі на паркет вийшли двоє аутсайдерів: БК «Солевари» (Дрогобич) та BC «SemiPro» з’ясовували хто сильніший.  Баскетболісти з Дрогобича стартували з місця у кар’єр: після першої чверті перевага складала уже 11 очок. Вигравши й наступні дві чверті, лише у останній вони дозволили «SemiPro» дещо скоротити відставання. Рахунок 81:62, яким завершився матч, це не в останню чергу заслуга Олега Філя, на рахунку якого 28 набраних балів, та Дмитра Продіуса з його 12 підбираннями. Окрім цього, ще четверо гравців команди набрали понад 10 балів. Завдяки перемозі над конкурентом команда з Дрогобича впевненіше закріпилась на своїй позиції та збільшила відрив від BC «SemiPro».

Останній четверговий матч мав вивіску матчу-туру, а то й, можливо, декількох найближчих турів. На паркеті зустрічались БК «Львів»-УАД та БК «Пивомани 48», які до початку матчу мали в активі 19 та 17 набраних балів відповідно. У випадку поразки «пивомани» ризикували підпустити впритул до себе одразу декілька команд, у випадку перемоги – скоротити відстань від лідера до 1 бала. Відповідальний фактор цілком міг стати чинником, що не дозволив продемонструвати команді усі свої найкращі якості. Підсумок першої чверті 5:19 просто приголомшливий. Почергові перемоги колективів у наступних десятихвилинках не дозволили БК «Пивомани 48» схилити шальки терезів на свою користь. Вони і надалі перебуватимуть в ролі наздоганяючого, а БК «Львів»-УАД задаватиме темп всьому чемпіонату.

Лише одна зустріч була винесена за межі четверга. Вже у суботу, 10 березня, програму туру закривали «EliteClub» та «LvivWarriors». Шості, до початку матчу, в турнірній таблиці «воїни», змогли здолати команду з верхньої половини таблиці. Підсумкові 78:93 на їхню користь  - наслідок чудової гри у виконанні Андрія Кашубовича, Віталія Капка та Олександра Салтикова, у яких 29, 20 та 22 набраних очки відповідно. І це попри дабл-дабл від гравця «EliteClub» Володимира Скакуна (10 очок + 14 підбирань) та 27 набраних балів у Дениса Рязанцева.

Своєрідним бонусом до матчів 11 туру став перенесений матч БК «Львів»-УАД та БК «СКІФ». У ньому лідер здобув свою чергову перемогу, здолавши «скіфів» з підсумковим рахунком 94:68. Програвши першу чверть, «муніципали» більше не дозволили БК «СКІФ» провернути подібний трюк: усі інші десятихвилинки були саме за ними. Основними чинниками успіху стала краща точність у виконанні абсолютно усіх видів кидків, а також просто феноменальні 44 очка від Олега Юзефчика.

Після зіграних матчів на першому місці продовжує йти БК «Львів»-УАД з 23 балами з 24 можливих. Між ними та другими у турнірній таблиці БК «СКІФ» уже утворилася прірва в 5 балів. Стільки ж має команда «Пивомани 48», на бал менше у «EliteClub» та BC «Vita Agro». У «LvivWarriors» 16 балів, а замикають таблицю все ті ж БК «Солевари» (Дрогобич) та BC «SemiPro». Варто зазначити, що у першого та другого місця «турнірки» на один зіграний матч більше.

Львівська міська федерація баскетболу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ