Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Віднайдено унікальний лист адресований митрополиту Андрею Шептицькому
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Віднайдено унікальний лист адресований митрополиту Андрею Шептицькому

Фото з Фейсбуку о. Юстина Бойка.
Фото з Фейсбуку о. Юстина Бойка.
Фото з Фейсбуку о. Юстина Бойка.
Фото з Фейсбуку о. Юстина Бойка.
1/2
Синкел у справах монашества у Львівській архієпархії УГКЦ Юстин Бойко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук опублікував унікальні архівні документи - лист-привітання монахів Лаври св. Антонія Печерського у Скнилові адресований митрополиту Андрею з нагоди іменин.

"Працюючи з листами монахів Скнилівської Студитської Лаври св. Антонія Печерського у Скнилові, натрапив на один справді унікальний документ.

Є ним лист-привітання монахів адресований митрополиту Андрею з нагоди іменин. Його особливістю є орнамент. Монахи вирішили прикрасити своє привітання малюнком, який зображає вигляд головного корпусу Скнилівської Лаври. Малюнок виконаний олівцем.

Таким чином можна сміливо сказати, що нам вдалося віднайти перше і на даний час єдине зображення Скнилівської Лаври, а саме її головного корпусу", - повідомив о. Юстин Бойко.

Нагадаємо, що у Скнилові була перша монаша обитель монахів Студитів -Лавра св. Антонія Печерського, яку освятив особисто митрополит Андрей 24 листопада 1906 року.

Скнилівська Лавра була знищена у 1918 році внаслідок польсько-української війни, а монахи змушені були покинути рідну обитель. Таким чином вони опинилися в митрополичій резиденції в Уневі, яку згодом митрополит Андрей передам Студитам на власність. Таким чином появилася Унівська Лавра, яка стала центральною для усіх інших студитських монастирів.

Зараз на місці, де була Лавра, встановлено пам'ятний хрест.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ