Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Отець Юстин Бойко закликає познайомити квадроберів із тваринним світом

На своїй сторінці соціальної мережі TikTok, львівський священник Юстин Бойко прокоментував нестандартну субкультуру, яка поширюється між дітьми та підлітками.

Підлітки беруть участь у тренді та одягають маску і накладні хвости, імітуючи поведінку тварин. Така субкультура називається квадробери. 

“Мода є сьогодні, але завтра вона пропадає. Єдине - щоб мода не наробила шкоди психіці дитини”, - зазначає о. Юстин.

На його думку, те, що діти вдягають маску тварини свідчить про те, що вони намагаються зайняти свій дитячий світ, а також мають забагато енергії. Відповідно тут є виклик українському суспільству, що зникає українське село. Потрібно визнати те, що українське село було центром розвитку української ідентичності, культури та духовності.

Юстин Бойко поділився порадами батькам, у яких діти стали представниками нової субкультури.

“Пропоную батькам, якщо хтось у селі має хату своїх батьків, дідів, бабців: завести худобу і запрягти дітей до роботи, щоб вони ближче познайомились з тваринами, яких вони імітують. Адже дітям потрібно зрозуміти, що тварини потребують відповідального ставлення: треба годувати та доглядати за ними”, - розповів отець Юстин. 

Він додав, що таким чином, дитина отримає багато позитивних моментів: пізнає ближче тварин, яких вона імітує; зрозуміє, що означає тримати тварин у хаті. І також, що вона не є твариною, а людиною, і має інші вподобання. Дитина почне рухатись і буде мати здорову психіку.

Юстин Бойко підсумовує, що єдиний спосіб для дітей приблизити тваринний світ -  взяти маску тварини або побачити тварин у комп’ютері, отож, потрібно дати нагоду дітям зустрітись з правдивим світом тварин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ