Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відновили найстаріший рок-фестиваль України

Ровесник незалежності, фест-легенда, "знак якості" української рок-музики знову прогримить у місті Дубно на Рівненщині, - інформує Газета.ua.

"Не згасла ще у віках козацька люлька! Нехай живе у серцях славетний Бульба! В древнім Дубні живий фестиваль "Тарас Бульба!".

Найстаріший рок-фестиваль України "Тарас Бульба" заснували влітку 1991-го.

Тут виступали "Кому Вниз", "Анна", "Плач Єремії", "Ніагара", "От Вінта", "ТОЛ", "Воплі Відоплясова", "Перкалаба", "Мандри" та багато іншиї українських виконавців.

Востаннє фестиваль відбувався у 2013 році. "У зв'язку з нестабільною економічною ситуацією в країні, викликаною як зовнішніми, так і внутрішніми факторами", - пояснювали організатори.

"Підтримка молодих гуртів, популяризація української музики - суть "Тараса Бульби". Щодня для гостей виступатимуть близько 20-ти гуртів. На території фестивалю з алкоголю можна буде вживати лише пиво, усьому іншому - зась", - сказав виконавчий директор фестивалю Микола Арсенюк. - Головне наше завдання: провести класний мистецький захід у Дубно".

Цьогоріч замість звичної однієї сцени, цьогоріч працюватимуть три: головна, альтернативна та сцена "література-джем-акустика". Найменших поціновувачів року квестами та ляльковими виставими розважатимуть на дитячій галявині.

У конкурсній частині змагатимуться 14 команд. Їх обрали зі 128 молодих гуртів з різних куточків України.

Зважаючи на те, що місто Дубно древнє і багате історією - перша згадка про місто датується 1100 роком - у рамках фестивалю усі охочі зможуть відвідати екскурсії "Визначними місцями Дубенщини" по маршруту: Шевченкове джерело - Тараканівський форт - Козацький редут; "Духи та легенди Дубенського замку"; "Слідами героїв Тараса Бульби". Попередня реєстрація - обов'язкова.

Газета.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ