Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Відтворили обличчя князів, які правили 1,1 тис. років тому
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Відтворили обличчя князів, які правили 1,1 тис. років тому

Чеські науковці за підтримки бразильських колег відтворили обличчя князів Богемії Спитігнєва I та Вратислава I з династії Пржемисловичів. Обидва були синами святої Людмили зі Псову та правили близько 1,1 тис. років тому.
Показали, як могли виглядати князі Спитігнєв I та Вратислав I. Автор: radio.cz

Спитігнєв також відомий як засновник Празького Граду. Вратислав - як батько Вацлава I, якого шанують як заступника та небесного оборонця Чехії, інформує gazeta.ua з посиланням на radio.cz.

Для реконструкції використали справжні черепи братів та застосували техніку під назвою фотограмметрія. Чіткі та точні цифрові знімки дозволили відтворювати зовнішність у найдрібніших деталях та не пошкодити залишки князів.

Найбільш оригінальним у реконструкції стало те, що вченим вдалося визначити справжній колір очей і волосся за допомогою нового методу ДНК аналізу. Адже зазвичай у реконструкціях обличчя ці деталі додають на власний розсуд. Зачіски та бороди князів - придумані. Одягли їх в автентичний одяг, зображення якого збереглись у рукописах та мініатюрах.

Робота по відтворенню тривала 5 років. Науковці отримали дозвіл від Пражського архієпископства відтворити обличчя Святої Людмили та Вацлава I.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ