Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Віктор Вацко порівняв "Рух" з "Манчестер Сіті"

Ігор Циганик та Віктор Вацко обговорили перспективи "жовто-чорних" у прямому ефірі на YouTube.

Однією з тем спільного ефіру на каналі «Вацко Light» став розвиток львівського «Руху» та Академія футболу.

Віктор ВАЦКО, телекоментатор: «Я вірю в проект «Руху». Можна провести певну аналогію з англійським Манчестером. У районі, де розташований «Old Trafford» все просякнуто колосальною історією, а в протилежній частині Манчестера, де базується «Сіті», все сучасне, такі собі Дубаї. От «Карпати» – це «МЮ» з великою історією, традиціями, а «Рух» – це якраз інша сучасна частина Львова. За «Карпатами» постійно тягнеться шлейф скандалів. Я дуже хочу нарешті приїхати до Львова і подивитися на футбольну базу, яку будує «Рух», і про яку всі говорять. 

У «Руху» непритаманний підхід для власників малих клубів, які виводять свої команди на авансцену Прем’єр-Ліги. Я не пригадаю, хто ще розпочинав своє сходження в Прем’єр-Лігу з побудови інфраструктури. В нас зазвичай клуби заходять в УПЛ, грають на чужих стадіонах і лише тоді, або будують інфраструктуру, або взагалі ні. В «Руху» видно систему. Помітно, що вони хочуть мати дуже міцне підґрунтя.

Кожне місто хоче успіху від свого футбольного клубу. І це вже доведено давно – якщо команда успішна, то на неї ходять люди. Я дуже хотів би, щоб три львівські футбольні клуби були в одному сезоні Прем’єр-Лізі. Це буде класно та історично». 

Ігор ЦИГАНИК, ведучий програми «Профутбол»: «У Львові тим паче, якщо команда буде успішна, то стадіон буде забитий під зав’язку. До слова, база, яку будує «Рух» – фантастична. Вона реально класна. Майбутня академія футболу у Винниках розташована в дуже хорошому місці. Там дуже спокійно. За моїми підрахунками там мають бути збудованні дев’ять футбольних полів: гібридні, штучні... Якщо Академія добудується, то там буде класно. Я такої бази в Україні ще не бачив. Підхід тих команд, які зараз хочуть вийти в УПЛ – достатньо серйозний».

Нагадаємо, як повідомляв «Гал-Інфо» раніше, захисник "Руху" прокоментував свій перехід у клуб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ