Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Вірастюк та Силантьєв у Львові запрезентували книжку «Зіркові історії успіху»

Василь Вірастюк та Денис Силантьєв завітали до Львова, щоб презентувати дитячу книгу «Зіркові історії успіху» та відкрити Марафон читання, який ініціювала Львівська міська рада. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Книга вийшла друком у львівському «Видавництві Старого Лева» на початку грудня. У ній зібрано історії 13 видатних українських спортсменів сучасності.

«Ми хочемо, щоб авторитетні зірки привернули увагу до книжки, до казки. І вони не тільки прочитають казку своїм друзям, але вони покажуть приклад батькам. Щоб вони хоча б 15 хвилин на день приділяли увагу своїм маленьким друзям, дітям. Книжка - це твій вірний друг, який принесе тобі дуже багато користі в цьому житті», - зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Олег Березюк.

Окрім того, сьогодні 4 лютого о 17.00 год презентація книги буде проходити у Львівській міській раді для учнів та студентів. Також спортсмени 5 лютого запрезентують книгу від Старого Лева у Львівському аквапарку. Діти із рук спортсменів отримають посвідчення майстрів спорту від Львівської організації Національного олімпійського комітету. А вже увечері, 5 лютого о 16.30 для дорослих у затишній атмосфері книгарні «Є» відбудеться ще одна презентація книги.

«Авторитет, що я здобув в спорті, вирішив направляти в інше русло - на суспільну діяльність. І після Олімпійських ігор почав розвивати такий рух, як популяризація фізичної культури, спорту. Спочатку з фондом організували проект «Батерфляй» - міжнародний турнір. Були і інші проекти, які направлені на оздоровлення людей, навчали дітей-сиріт. А зараз ми вирішили зайнятись і духовним збагаченням дітей. Цим проектом ми хочемо показати, що спорт - це дуже велика складова соціально-економічної частини нашої держави», - розповів чемпіон світу з плавання Денис Силантьєв.

Також сьогодні 4 лютого видатні спортсмени о 15.00 год. відкриють в одному з львівських дитячих садочків Марафон читання «Розкажи дитині казку». Спортсмени читатимуть дітям казку про Динозаврика із книги «Чудеса маленького міста».

Довідка.

«Зіркові історії успіху» - спільний проект «Видавництва Старого Лева» і «Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання». Книга розрахована на дітей у віці від 8 до 12 років, однак, не дивлячись на це, почитати історії олімпійських чемпіонів буде цікаво й їхнім батькам. Кожна з розповідей у книзі ведеться від першої особи, у приватній довірливій формі спортсмени розповідають про найцікавіші історії з їхнього дитинства чи ключові моменти життя і спортивної кар'єри, а також дають дітям важливі настанови. Книга яскрава, кольорова, з багатьма фотографіями з приватних архівів спортсменів та кумедними шаржами на спортсменів.

Мета проекту - надихнути дітей та їх батьків на здоровий спосіб життя й заняття спортом. Літературне опрацювання розповідей зробила відома українська поетеса і дитяча письменниця Мар'яна Савка, а ілюстрації виконав один з найкращих коміксистів України Ігор Баранько

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ