Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Віталій Свіщов: "Те, що спалювання трави покращує родючість, - міф"

Вчора, 13 квітня, сесія Львівської обласної ради звернулась до громад із закликом припинити спалювати траву. Цього року також збільшили штрафи за спалювання сухостою. Про це розповів депутат ЛОР від фракції "Європейська Солідарність", голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Віталій Свіщов.
Віталій Свіщов

За його словами, люди нерідко переконані, що спалюванням трави вони покращують врожайність. 

Проте, коли горить сухостій, то гине вся мікрофлора, яка зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалювали траву, відновлюється лише через 5-6 років. 

"Такі пожежі дуже шкодять екосистемі, гинуть тварини, насіння, вогонь може перекинутись на сусідні будинки, ліси. Тому ми закликаємо цього не робити, Львівська облрада сьогодні звернулась до об'єднаних громад із закликом припинити спалювати траву.
Штрафи цьогоріч також виросли, від 3000 грн до 30000 грн штрафи за спалювання трави. Коли мова про маленьку територію, це одне, але не великій території контролювати пожежу складно. Те, що спалювання трави покращує родючість, - міф", - розповів Віталій Свіщов. 

У зверненні до голів ОТГ депутати області закликали вжити всіх можливих законних заходів, щоб попепедити спалахи пожеж через паліїв сухостою. За нього прошолосувала більшість депутатів в сесійній залі обласної ради Львівщини. 

Віталій Свіщов додав, що у Львівській області діє 80 державних та громадських екоінспекторів, які можуть складати протоколи на порушників за спалювання сухостою, але на думку депутата, їх замало для великої території області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ