Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Військова прокуратура розслідує шахрайство з продажем танків на 22 мільйони

Військова прокуратура розслідує шахрайство з продажем танків на 22 мільйони. Як передає Цензор.НЕТ, про це йдеться в повідомленні прес-служби Військової прокуратури Центрального регіону України.

Військовою прокуратурою Центрального регіону України розслідується кримінальне провадження стосовно посадових осіб Департаменту відчуження військового майна Міністерства оборони України, а також одного з товариств з обмеженою відповідальністю, які під час продажу військової бронетехніки значно занизили її вартість.

У відомстві повідомили, що протягом 2013 року товариство з обмеженою відповідальністю проводило роботи з оцінки вартості надлишкового майна Збройних Сил України, а саме танків Т-64Б1 та Т-64Б1В, призначених для продажу.

"Під час проведення планового аудиту Департаменту відчуження військового майна Міноборони України встановлено заниження ринкової вартості реалізованих танків на суму понад 22,8 млн гривень", - ідеться в повідомленні.

З метою з'ясування причин, які призвели до заниження вартості танків, можливих порушень у діях конкретних керівників Міноборони України та суб'єкта оціночної діяльності, а також встановлення остаточної суми збитків, тривають позапланові ревізії фінансово-господарської діяльності Департаменту відчуження військового майна Міністерства оборони, держпідприємства "Харківський бронетанковий завод" і військових частин.

Крім того, відпрацьовуються версії про можливі порушення керівниками держпідприємств при подальшій реалізації цієї військової техніки.

Досудове розслідування триває.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ