Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військові, що вперше прийняті на службу проходитимуть випробовувальний термін

В Україні встановлять обов'язковий випробувальний термін для тих, хто вперше прийнятий на військову службу. Випробування встановлюється строком від одного до шести місяців.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №8169 щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби. Документ підтримало 262 народних депутати.

Про це у Telegram повідомив нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк.

Документ пропонує встановити обов’язкове випробування на строк до 6 місяців для громадян, які вперше прийняті на військову службу за контрактом.

"Військовослужбовці, яких визнано такими, що успішно пройшли випробування, продовжують проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України або інших військових формуваннях", — йдеться у повідомленнях.

Порядок проведення випробування встановлюється відповідними положеннями про проходження військової служби та іншими нормативно-правовими актами, якщо інше не передбачено законом.

При цьому для іноземців випробувальний термін встановлюється у 2 місяці.

Нагадаємо, 20 березня парламент також ухвалив закон № 8339, який на час воєнного стану дозволяє військовослужбовцям без спеціальної вищої освіти отримувати офіцерські звання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ