Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

Влада селища на Волині благає жителів реєструватися: «Можем стати містом»

Набуття статусу міста — це іміджевий крок для Ратного

Селище Ратне на Волині хоче отримати статус міста. Місцевих жителів закликають поновити відомості у реєстрі громади.

Про це пише Суспільне.

Зі слів селищного голови Віталія Бірука, Верховна Рада 28 липня 2023 року ухвалила закон №8263, який оновлює класифікацію населених пунктів в Україні та встановлює порядок їхнього утворення та ліквідації, перейменування і зміни статусу.

Наразі в громаді проживає 8 569 людей. Для набуття статусу міста, – каже голова, – в реєстр потрібно внести ще 1 431 людину, щоб кількість була – десять тисяч. Для цього жителям потрібно з будинковими книгами та з записами в них про кількість зареєстрованих звернутись до Центру надання адміністративних послуг у Ратному та поновити дані.

Окрім, поновлення реєстрації населення, яке проживає у селищі, для набуття статусу міста, розглядатимуть також щільність забудови у населеному пункті. До цього, – каже Віталій Бірук, – ще не дійшли.

"Набуття статусу міста — це іміджевий крок для Ратного. Ми вважаємо, що таким чином будемо більш інвестиційно привабливі, зможемо більше спеціалістів залучити на роботу", – говорить голова.

Зі слів Віталія Бірука, зміна статусу дасть змогу краще розвивати територію. Відповідно, для місцевих жителів, з'явиться більше можливостей, щоб працевлаштуватися, отримати розгорнутіший спектр послуг.

Після наповнення реєстру громади, питання про зміну статусу селища на місто будуть розглядати та затверджувати депутати різних рівнів. Віталій Бірук додав: поки важко спрогнозувати, які часові рамки може зайняти цей процес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ