Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Власники салонів грального бізнесу платитимуть вдвічі більшу орендну плату

З 1 січня власники салонів грального бізнесу, які орендують приміщення, що належать територіальній громаді міста, платитимуть вдвічі більшу орендну плату – про це на прес-конференції розповів начальник управління комунальної власності департаменту економічної політики Роман Ковальчук.
 Зокрема, управління комунальної власності у 2007 році на виконання статті 118-ї Закону України про державний бюджет України на 2007 рік планують здійснити переукладання договору, які були укладені до 1 січня 2007 року згідно із запропонованим КМУ індикативними ставками залежно від виду використання майна.
Нові договори оренди укладатимуться виключно на конкурсних засадах. Згідно з методикою розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади Львова орендарі, які уклали договори до 1 січня 2007 року, будуть змушені платити більшу орендну плату. До прикладу, власники казино та салонів грального бізнесу сплачуватимуть на 100% більше річної орендної плати, пункти обміну валют – на 35%, ріелтерські контори на 30%. Ставки розраховуватимуться залежно від вартості майна та виду діяльності, який там буде проводитись „майно міста має свого власника – територіальну громаду, за користування таким майном потрібно платити за ринковими цінами, це дасть змогу забезпечити надходження до бюджету міста. Цього року у проекті бюджету розвитку заплановано отримати надходження від орендної плати на 20 млн грн, тоді як минулого року 12 млн грн”, – сказав Роман Ковальчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ