Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Внаслідок негоди знеструмлені понад 500 населених пунктів

Внаслідок негоди знеструмлені понад 500 населених пунктів; через хмарну погоду та зростання споживання планується збільшення терміну застосування обмежень електропостачання

ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Учора через масовані російські атаки, зокрема на об’єкти оператора системи передачі, діяли мережеві обмеження по лініях електропередачі.

З цієї причини було подовжено  період застосування графіків відключень. Також обмеження застосовувалися, аби не допустити перевантаження перетинів.

Зокрема, зменшувалося навантаження об’єктів ВДЕ.

Через неможливість (наслідок атак) передати наявний обсяг електроенргії у центральні та східні регіони оператор системи передачі передавав надлишок електроенергії до Польщі.

Сьогодні графіки погодинних відключень споживачів мали діяти з 19:00 до 23:00. Однак через хмарну погоду (відповідно зменшення виробництва електроенергії СЕС) графіки почнуть діяти з 11:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено. Нагадуємо, що причина відключень - атаки ворога на енергетичну інфраструктуру. Просимо споживачів ошадливо споживати електроенергію, тим самим допомагати енергетикам.

НАСЛІДКИ НЕГОДИ

На ранок через негоду (грозу) залишаються знеструмленими понад 500 населених пунктів.

Учора з цієї причини сталися численні відключення у мережах операторів систем розподілу. Зокрема, у Львівській області вимикалися повітряні лінії та підстанції обленерго (споживачів заживили).

Також сьогодні зранку грозовий фронт проходив через Чернівецьку область. Вимикалась повітряна лінія та підстанції обленерго. Знеструмлювалися побутові споживачі. Усіх заживлено.

Через грозу сьогодні вранці у західному регіоні вимкнулась високовольтна повітряна лінія оператора системи передачі. Її включили в роботу. Однак це відключення призвело до перевантаження внутрішніх перетинів електромережі України. Щоб не допустити системної аварії, застосовувалося короткочасне екстрене відключення споживачів.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

У Донецькій області під час обстрілів двічі відключалась повітряна лінія обленерго. Внаслідок цього знеструмлювалась підстанція та приєднані до неї дві шахти (людей у шахтах не було).

СТАН МЕРЕЖ

У Київській області відключалась високовольтна повітряна лінія. Її включили в роботу. Причина відключення – коротке замикання на лінії, яка проходить територією Білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до обслуговування цієї лінії).

НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ

Під час повітряної тривоги на одному з енергетичних підприємств м. Києва в укритті без ознак життя виявлено 43-річного працівника. Лікарі швидкої констатували його смерть.

Обставини з’ясовуються.

В одному з населених пунктів Івано-Франківської області біля опори повітряної лінії виявлено обірваний провід та тіло місцевої мешканки. На місці викликалась поліція.

ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 32 000 МВт*год. Експорту не передбачається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ