Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Внаслідок обстрілу Харківської обласної військової адміністрації загинула 21-річна волонтерка

Тіло 21-річної волонтерки Валерії Ютіної дістали з-під завалів на 22-й день після обстрілу Харківської обласної військової адміністрації.

Про це повідомив у Facebook її друг Артем Кочергін. Валерія — випускниця Харківської державної академії культури, пише Суспільне.

"Стала до лав волонтерів, щоб докладати усіх зусиль для закінчення душогубної війни, що немає змісту. Мабуть, вона хотіла, щоб все це припинилось якнайшвидше, щоб далі створювати нові дитячі вистави, писати музику та організовувати всілякі заходи, які важко сприймались в харківському середовищі", — написав Артем.

За словами Артема, Валерія була цілеспрямованою й за життя допомогла сотням людей. В пам’ять про неї закликає підтримати українських військових.
Волонтерка Валерія ЮтінаFacebook/Артем Кочергін

"Замість того, щоб витрачати час на співчутливий коментар, перешліть кошти на гуманітарну допомогу чи ЗСУ. Я переконаний, що вона так само б зробила. І нехай ця війна якомога швидше припиниться, щоб її жертва не була марною", — написав Кочергін.

"Весь цей час рятувальники розбирали завали. Дивовижна і світла, тепер ти сяєш зіркою на небі. Після перемоги ми вшануємо пам'ять кожного", — написала доцентка академії Наталія Шолухо.

2 березня повідомлялося, що внаслідок обстрілу Харківської обласної військової адміністрації загинули семеро людей, пізніше кількість жертв збільшилася до 10, але і ця інформація не остаточна. Розбір завалів триває досі.

Внаслідок обстрілу обладміністрації загинула волонтерка і викладачка Юлія Здановська. В пам'ять про неї кафедра математики Массачусетського технологічного інституту організувала безплатну освітню програму з математики для старшокласників з України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ