Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Внаслідок ракетної атаки на Львів пошкоджено обласні дитячі комунальні заклади

Внаслідок ракетної атаки на Львів пошкоджено обласні дитячі комунальні заклади, постраждалих серед працівників та підопічних нема.

Під час нічної ракетної атаки на Львів 6 липня у зоні ураження опинилися два дитячі комунальні заклади. 69 вихованців комунального будинку дитини й 13 чергових працівників перебували в укритті, а тому ніхто не постраждав. Про це повідомила тимчасова виконуюча обов’язків керівника закладу Олена Кенс.

Внаслідок вибуху ракет було вибито 13 вікон, двері, зруйновані елементи будівлі й конструкція даху. На місці працює комісія під керівництвом в.о. начальника Управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрій Білоуса, яка оцінює завдані агресором збитки.

«У закладі постійно перебувають діти віком до 6 років. Усі вони під час тривоги були евакуйовані працівниками у безпечне місце, – каже Олена Кенс. – Зараз з дітьми працюють штатні психологи».

У іншому обласному комунальному закладі - санаторній школі пошкоджено 200 вікон. Постраждалих і поранених немає.

Загалом, під час атаки постраждали 5 комунальних закладів/

“Станом на цю хвилину під час огляду бачимо, що, як мінімум, 5 комунальних закладів постраждали внаслідок нічної ракетної атаки на Львів. Це санаторна школа - науковий ліцей і дитячий будинок, в якому перебували діти. Слава Богу, вони всі живі й здорові, бо вчасно відреагували працівники закладу, які перемістили дітей в укриття. Також постраждали спортивна школа, кінотеатр і центр краєзнавства. Обстеження продовжуються. Будуть складені акти, які зафіксують ці пошкодження. Ми ж негайно розпочинаємо відновлення того, що можна зробити власними силами”, – сказав Андрій Білоус.

За попередніми оцінками сума завданих збитків сягає кількасот тисяч гривень. Остаточну суму знатимемо згодом.

Сьогодні вночі, 6 липня, три російських ракети влучили по Львову, сім ракет було збито Повітряним командуванням “Захід” Повітряних Сил ЗС України. Ворог атакував нашу область з Чорного моря ракетами “Калібр”. Це наймасштабніша атака по Львову з часу початку російської агресії.

Внаслідок влучання ракети в житловий будинок у Львові на даний час загинуло четверо людей. На цей час 37 людини звернулося за медичною допомогою, 13 госпіталізовано. Зафіксовано руйнування понад 30 будинків, понад 250 квартир з них 50 не придатні до подальшого проживання, понад 50 автомобілів, понад 10 гуртожитків, постраждало два вищих навчальних заклади, будинок дитини, санаторна школа. В оселях – десятки тисяч вибитих вікон і дверей. Зруйнована одна з підстанцій. Ракетної атаки зазнали населені пункти Глинянська і Золочівської громад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ