Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі два українських військовослужбовця отримали поранення

Від початку доби ворог п’ять разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це інформує прес-центр ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив чотири обстріли позицій Об'єднаних сил, з них:

двічі в районі населеного пункту ШИРОКИНЕ, з напрямку САХАНКА – з автоматичного гранатомету та снайперської гвинтівки; 
ВОДЯНЕ, з напрямку населеного пункту УЖІВКА – зі стрілецької зброї;
поблизу ПІСКИ, зі сторони населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з автоматичного гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив один обстріл позицій Об'єднаних сил:

в районі населеного пункту ПІВДЕННЕ, з напрямку шахти імені ГАГАРІНА - з мінометів калібру 82 мм, станкового протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів два українських військовослужбовця отримали поранення. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

10 червня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. З них сім разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Факти порушень режиму тиші зафіксовано поблизу населених пунктів ПИЩЕВИК, ЗАЙЦЕВЕ, ВОДЯНЕ, НОВОТРОЇЦЬКЕ, НОВООЛЕКСАНДРІВКА, ОПИТНЕ, СВІТЛОДАРСЬК, НОВГОРОДСЬКЕ, ПІСКИ, ШИРОКИНЕ, ПІВДЕННЕ та МАР'ЇНКА.

10 червня представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрили 3 факти пов'язаних з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами, 8 крадіжок та 1 один замах на вбивство. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів 5 осіб. Виявлено 40 адміністративних правопорушень. 

Вчора через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало близько двадцяти тисяч осіб та понад 2400 транспортних засобів. Майже 18200 осіб та 2200 транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотному напрямку. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил виявлено 1 документ виданий окупаційною владою "ЛНР/ДНР". 23-ом особам було відмовлено в пропуску через лінію розмежування. 

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об'єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ