Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Волейбол: «Кажани-2» зіграли матчі першого туру у вищій лізі

Дві перемоги та одна поразка – саме такий доробок львівських «Кажанів-2» на першому турі чемпіонату Вищої ліги, що завершився у Сонячній Долині, що поблизу Чернівців. «Кажани-2» обіграли «Родничок-Колос» (Новоселиця) - 3:2 та «Педуніверситет-ШВСМ» (Чернігів) – 3:0, натомість з рахунком 1:3 поступилися хмельницькому «Новатору».

-Можна сказати, що ми здобули прогнозований результат, - бере слово головний тренер «Кажанів-2» Владислав Лазарчук. – Ще за матчами «Новатора» у Кубку України розуміли, що цей суперник буде фаворитом змагань у Вищій лізі. Лише на змаганнях взнали, що «Новатор» підсилився сильним діагональним гравцем, який виступав за кордоном. У матчі проти цього суперника перші дві партії ми зіграли слабо на прийомі, а атакувати нам доводилося здебільшого через подвійний блок суперника. У третій партії ми налагодили наш прийом та подачу, відповідно зуміли виграти сет. У четвертій партії була рівна боротьба, але серія наших невдалих прийомів наблизила суперника до перемоги. Можна сказати, що усе йшло до п’ятої партії, усе було в наших руках. Мабуть, гравці «Новатора» краще виглядали психологічно, тому і святкували перемогу.   

У матчі з «Педуніверситетом» з Чернігова напруженою була лише перша партія. Найголовніше те, що ми краще зіграли за суперника наприкінці сету і здобули перемогу. У цьому матчі дав пограти усім нашим гравцям: як і основним, так і резервним. Рахунок на табло дозволяв робити різні ротації у складі.

У матчі з «Родничком-Колосом» хоч і перемогли з рахунком 3:2, могли розраховувати на більше. Ця команда уже є віковою, тому деяким гравцям було непросто витримувати тиск суперника. У перших двох сетах ми перемогли, а от у третій партії у нас виникли проблеми з подачею. Дуже багато помилок зробили на власній подачі. У четвертій партії також не все склалося як планувалося, але добре, що все добре завершується. У п’ятій партії хлопці зібралися і не залишили супернику жодних шансів на перемогу. Не обійшлося у цьому матчі і без суддівських помилок, але не хотів би на цьому акцентувати увагу.

-За «Кажани-2» на першому турі відіграли і гравці першої команди – Андрій Шиманський та Юрій Семенюк.

-Однозначно хлопці нам допомогли. Це великий плюс, коли у таких матчах грають хлопці з Суперліги. Вважаю, в якісь мірі і завдяки їм хорошу гру показав наш ліберо Андрій Присакар. Досвідченіші хлопці підказували своїм молодшим колегам. Коли є «старші» на майданчику, то інші молоді гравці швидше втягуються у гру. Участь гравців з Суперліги – це плюс для усієї команди.

P.S. Наступний тур серед команд вищої ліги відбудеться наприкінці грудня у Чернігові. Після першого туру чемпіонату «Кажани-2» наразі на другому місці у групі А (5 очок). «Новатор» з Хмельницького лідирує у чемпіонаті (9 очок), на третьому місці чернігівський «Педуніверситет-ШВСМ» (3 очки), а на четвертому місці «Родничок-Колос» (1 очко).

Усі матчі «Кажанів-2» на 1 турі:

«Кажани-2» - «Родничок-Колос» - 3:2 (25:18, 25:23, 23:25, 20:25, 15:8)

«Кажани-2» - «Новатор» - 1:3 (18:25, 15:25, 25:20, 21:25)

«Кажани-2» - «Педуніверситет-ШВСМ» - 3:0 (28:26, 25:19, 25:13)

kazhany.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ